“Don kontribuoj per zgjedhjen e presidentit, por jo te PD-se”

Socialisti Brace sqaron debatet ne grup

Deputeti i PS-se Erion Brace, garantoi dje se do te kontrinoje per nje proces te zgjedhjes se presidentit te Republikes, dhe jo per zgjeidhjen e Presidentit te PD-se. “Jam shume i inetersuar e do te kontriboj edhe ne kete rast per nje front te madh per shpetimin e Republikes demokratike nga rreziku i shtetit te pushtetit” apo “shtetit nje partiak”, – tha Brace.

Ai i beri keto deklarata permes profilit te tij ne rrjetin social “Facebook”, ku nder te tjera sqaroi se diskutimi i tij ne mbledhjen e mbyllur te grupit te PS-se, u perqendrua ne procesin kushtetues te zgjedhjes se Presidentit te Republikes por jo ne emrat e pervecem. “Ne asnje fjali te artikuluar prej meje ne grup, nuk eshte permendur emri i ndonje kandidati te veteshpallur per president apo nevoja per ndonje emer prej PS-se per te kandiduar per president; emri i ndonje ambasadori.

Qendrimi im ka qene parimor”, – sqaroi ai. Brace me tej shkruan se: Duhet te jete nje proces serioz, perfshires, ne Kuvendin e Shqiperise i unitetit te kombit; jo nje president te njeanshem e per me keq te pushtetit qe e ndan kombin.

Marrja e te dhenave personale vetem me miratimin e subjektit

Asnje e dhene personale nuk mund te perpunohet kontrolluesi apo perpunuesi i te dhenave pa miratimin e personit te cilit i perkasin keto te dhena. Pas tri dite shqyrtimesh Komisioni parlamentar i Ligjeve miratoi dje ndryshimet ligjore ne ligjin nr. 9887 date 10.03.2008 “Per mbrojtjen e te dhenave personale”.

Gjate diskutimit deputetet e mazhorances dhe opozites miratuan disa riformulime te paragrafeve te ligjit. Keshtu ne riformulimin e bere ne paragrafet e pikes 2 te nenit 4 te projektligjit, komisioni vendosi qe “kontrolluesi apo perpunesi qe merret me perpunimin e te dhenave personale, me qellim ofrimin e mundesive per biznes apo te sherbimeve subjektit te te dhenave, mund te perdore per kete qellim te dhenat personale, emrin, mbiemrin dhe adresen e tij, te marra nga nje lsite publike apo qe lidhen me aktivitetin e kontrolluesit.

Kontrolluesi apo perpunuesi nuk mund te vazhdoje te perpunoje me tej te dhenat e specifikuara ne kete paragraf nese subjketi i te dhenave ka shprehur mospajtim ose ka kundershtuar kete perpunim.

Asnje e dhene personale shtese nuk mund te bashkelidhet te dhenave te specifikuara me lart pa pelqimin e subjektit te te dhenave”, – thuhet ne projektligjin e miratuar dje dhe qe pritet te votohet edhe me konsesuin e opozites ne seancen e sotme plenare.

Arikuj Te Ngjashem:


Leave a Reply