Archive for the ‘Kosova’ Category


Kosova fton Vatikanin për njohje

vatikani-kosova

Duke kerkuar vendosjen e marredhenieve diplomatike midis dy shteteve, Prishtina zyrtare perseriti kerkesen e saj per njohjen e selise se shenjte te Vatikanit. Gjate nje takimi ne Lubjane, Ministri i Jashtem i Kosoves, Enver Hoxhaj te merkuren ftoi delegatin apolistik te Vatikanit per Kosoven, Juliusz Janusz. Ne komunikate per shtyp behet publik lajmi se shefi […]

Read More...

Egjipti njeh Kosovën

Egjipt

Vendimi per njohjen e Kosoves si shtet i pavarur dhe sovran eshte marre nga Qeveria e Republikes se Egjiptit. Ministrit te Jashtem Enver Hoxhaj i eshte komunikuar vendimi zyrtar i njohjes se Kosoves prej Egjiptit, nga Essam Al-Haddad, ndihmes president i Egjiptit per Marredhenie me Jashte dhe Bashkepunim Nderkombetar, gjithashtu dhe nga Seif El-Nasr, zevendesminister […]

Read More...

Kosova, anëtare e Bankës Zhvillimore të KE-së

bank

Ne Banken Zhvillimore te Keshillit te Evropes eshte anetaresuar dhe Kosova. Eshte njoftuar nga Ministria e Jashtme e Kosoves se aplikimi i Republikes se Kosoves per anetaresi te plote ne kete institucion financiar, i cili eshte nje dege autonome e Keshillit te Evropes, eshte votuar nga bordi i drejtoreve te kesaj banke. Jane ambasadoret e […]

Read More...

Pr/ligji për viktimat e luftës

kohe-lufte

Ne projektligjin per statusin, perfshirja e personave te dhunuar gjate periudhes se luftes dhe familjeve te tyre, viktimave, invalideve, veteraneve dhe pjesetareve te UCK-se, rrisin koston e tij. Pavarsisht, mbeshtetjes se ketij projektiligji, kjo u be e ditur ne Komisionin e Shendetesise nga ministri i Punes dhe Mireqenies Sociale, Nenad Rashic i cili ka pyetur […]

Read More...

Gjorgjeviç kërkon falje për krimet në Kosovë

Vlastimir-Gjorgjeviç

Vlastimir Gjorgjevic, ish-zyrtari i Ministrise se Brendshme te Serbise pranoi ne Hage kryerjen e krimeve kunder popullsise shqiptare ne Kosove ne luften e vitit 1999 dhe karkoi falje per te gjitha. Gjenerali ne pension pohoi gjate fjalimit te tij ne seancen gjyqesore se mori pjese ne fshehjen e trupave te shqiptareve te vrare dhe tha […]

Read More...