Berisha shkel premtimin: Porti i Shengjinit jo i Kosoves

Mesa duket Kryeministri Berisha ka shkelur premtimin e tij serish, pavarsisht deklaratave te tij te bera me pare. Gjithcka nis ne 2009, ku zyrtarisht ky port iu fal Kosoves, dhe qe nga ajo kohe qeveria jone nuk ka bere asnje hap ne realizimin e marrveshjes per bratje nga Republika e Shqiperise ne Republiken e Kosoves.

Disa burime te besueshme te gazetes “Zeri” thone se Kryeministri i Shqiperise i ka terhequr fjalet mbrapsht rreth bratjes se pronesise. Dhe eshte mesuar se dhe vete shteti Shqiptar ka probleme te medha te pronesise rreth ketij proti.

“Asnjë punë nuk është bërë rreth bartjes së pronësisë, por edhe përgatitjes së infrastrukturës së nevojshme ligjore për ta bërë një gjë të tillë”, tha burimi i besueshëm i gazetës. Nga ky burim del ne konklusion se gjithcka rreth fjales se ketij proti do te mbetet ne nivel fjalesh.

Zyrtaret e larte te Qeverise se Shqiperise por edhe asaj te Kosoves nuk preferojne te flasin rreth kesaj ceshtje. Disa pyetje iu jane derguar zedheneses se Ministrise se Transportit te Shqiperise nga punojesit e gazetes “Zeri” Amida Qylafikut por dhe kjo e fundit preferon te heshte pyetjeve te bera nga gazetaret.

Arikuj Te Ngjashem:


Leave a Reply